Als verpleegkundig specialist is Chiel regiebehandelaar voor cliënten die tijdelijk verblijven op de herstel- en revalidatieafdeling in Den Helder. “Bijvoorbeeld als mensen na een heupoperatie of als het thuis even niet gaat, houd ik de voortgang en de samenhang van de behandeling in de gaten. Daarbij werken we multidisciplinair samen, onder andere met de ergotherapeut en fysiotherapeut. Samen met de cliënt kijken we: wat heeft u nodig om weer naar huis te gaan?”
“Dat ik van betekenis kan zijn voor iemand. Daarbij kijk ik niet alleen naar het medische probleem, maar naar de cliënt als geheel. Ook wat er sociaal en maatschappelijk speelt.” Chiel kijkt naar oplossingen, samen met zijn collega’s. Dat daarvoor af en toe een hele trukendoos wordt opengetrokken, is niks nieuws. “Zo hadden we een 86-jarige cliënt met COPD en hartfalen die graag weer naar huis wilde. We schakelen op zo’n moment de gemeente in, zodat er een traplift kan komen. Ook zorgen we dat er huishoudelijke hulp en thuisbegeleiding wordt ingeschakeld. Zo bouwen we een sociaal netwerk op, zodat deze cliënt verantwoord thuis kan blijven wonen.
Creativiteit, innovatie en mensen. Die mix maakt dat Chiel energie krijgt. Ook in z’n werk, waar Omring hem die mix dagelijks biedt. “Ik vind het leuk om nieuwe dingen aan te pakken en gebruik te maken van digitale hulpmiddelen.” En het ontwikkelen van die middelen, dat is wat Omring onderscheidt en innoveert. Datagedreven de zorg verbeteren is iets waar Omring immers continu aan werkt. Van slim incontinentiemateriaal, tot braintrainers of een sleeptracker. Maar een beetje creativiteit past Chiel ook ter plekke toe: “Laatst zei een meneer met een gebroken bovenarm: ‘Ik kan niets.’ Dan is het mooi om samen te kijken: wat kan er wél? Ook met één hand kun je een boterham klaarmaken.”